
قطعاً نیازی به توضیح میزان اهمیت گوگل و رتبه بالا سایت در گوگل از نظر بازاریابی آنلاین نیست. همه شما به خوبی میدانید که با رسیدن به رتبه بالاتر در گوگل میزان ترافیک سایت شما افزایش یافته و شانس فروش کالا و خدمات سایت بیشتر میشود. اگر سایت شما خدمات رایگان ارائه میدهد رتبه بالا در گوگل به معنای دریافت تبلیغات بیشتر و افزایش درآمد برای شما خواهد بود. قطعاً هیچ سایتی بی نیاز از رتبه بالا در گوگل نیست. اما اهمیت دانستن رتبه سایت در گوگل چیست؟ فرض کنید که سایتی با هزاران صفحه در اختیار شما است و میخواهید این سایت را بهینه سازی کنید. قطعاً قبل از هر اقدامی میخواهید ببینید که این سایت در حال حاضر در چه شرایطی قرار دارد. برای این منظور باید صفحات سایت را برای کلمات کلیدی مرتبط با آنها بررسی کنید و جایگاه هر کدام را در گوگل مشخص نمایید. بعد از این مرحله میتوانید اقدامات سئو مد نظر خود را در سایت اعمال کنید و سپس مجدداً رتبه سایت در گوگل را با رقبا مقایسه کنید. این روش برای اطمینان از صحت فرایند سئو در سایت ضروری است.
بیشتر بخوانید : اصول سئو چیست | یادگیری اصول SEO
حالا این سوال مطرح میشود که چگونه رتبه سایت را در الکسا مشاهده کنیم. برای این کار به سایت الکسا میرویم و آدرس سایت مان را وارد میکنیم. بعد از این کار میتوانید مجموعهای از اطلاعات، امتیازها و ترافیک سایت را مشاهده کنید. به علاوه، ابزار الکسا این امکان را برای شما فراهم کرده است که اطلاعات دو سایت را با یکدیگر مقایسه کنید.
الکسا به دو صورت آمارها را بررسی میکند. یک روش استفاده از امکانات سایت و روش دیگر افزونه الکسا است. در پنل داده الکسا، اطلاعات بازدید میلیونها کاربر اینترنت جمع آوری میشود و براساس بازدیدهای منحصر به فرد، رتبه سایت محاسبه میشود. این رتبه مخصوص دامین اول یعنی domain.com است. بنابراین، صفحات زیرمجموعه سایت و بلاگها رتبه جداگانه ای دریافت نمیکنند. گاهی اوقات شاهد این هستیم که ترافیک سایت شما افزایش مییابد، ولی رتبه الکسای شما وضعیت خوبی ندارد. در این حالت عملکرد سایت شما خوب است، اما از آنجایی که رتبه الکسا نسبت به سایتهای دیگر سنجیده میشود، بقیه سایتها عملکردشان از شما بهتر است.
سایت الکسا اطلاعات موجود در اینترنت را جمع آوری میکند و سایتها را براساس دادههای ایجاد شده توسط کاربران رتبه بندی میکند. همانطور که گفتیم هر چقدر این رتبه پایینتر باشد، بهتر است. الکسا دو رتبه جهانی و کشوری به شما میدهد. رتبه جهانی الکسا، رتبه سایت شما در بین تمام سایتها و وبلاگهای جهان است. در حالی که رتبه کشوری، سایت شما را در بین سایتهای کشوری و بومی بررسی میکند. البته نباید فراموش کنید که اگر سایت خود را تازه راه اندازی کردید، الکسا نمیتواند اطلاعات کافی جمع آوری کند. بعد از افزایش بازدیدها و بک لینک از سایتهای دیگر، الکسا رتبه سایت را مشخص میکند.
برای اینکه بتوانید راحتتر رتبه الکسا سایت خود را مشاهده کنید، نوار ابزار الکسا را از این سایت دانلود کنید. با این کار هرگاه که وارد سایتتان میشوید، با کلیک روی آیکون آبی رنگ الکسا، رتبه سایت در ایران و جهان را مشاهده میکنید. وب سایت الکسا طبق آخرین گزارشهای خود، آمار و اطلاعات نوار ابزار را مهم ترین ملاک آماری معرفی کرده است. بنابراین هر سایتی به افزونه الکسا احتیاج دارد.
آیا برای پیدا کردن رتبه سایت در گوگل نیازمند ابزار هستید؟ پاسخ کوتاه به این سوال خیر است. شما میتوانید به صورت دستی نیز رتبه سایت خود را بررسی کنید. اما ابزارها سرعت انجام این کار را افزایش خواهند داد.
استفاده از ابزارهای جانبی مرورگرها سریعترین ابزار برای پیدا کردن رتبه سایت در گوگل است. برخی از این افزونهها را بررسی میکنیم. نکته: هنگام تلاش برای پیدا کردن رتبه سایت در گوگل به کمک افزونههای مرورگرها بهتر است که تنظیمات گوگل را بر روی نمایش 100 سایت تنظیم نمایید.
1- SERPTrends
این ابزار از افزونههای گوگل Chrome و فایر فاکس است که به صورت صد در صد رایگان قابل استفاده میباشد. این افزونه بدلیل سادگی استفاده بسیار محبوب است. در مرورگر دلخواه خود وارد بخش Add-ons یا Extension شوید و این افزونه را جستجو و به مرورگر خود بیافزایید. سپس هنگام جستجو در گوگل میتوانید رتبه صفحات را در سمت چپ لینک صفحات مشاهده کنید. میزان ارتقاء و افت رتبه سایتها نیز توسط فلشی به نمایش در خواهد آمد. این ابزار امکانات زیادی دارد مثلاً با کلیک روی رتبه سایت میتوان رتبه الکسای آن را نیز مشاهده کرد.
2- SEOquake
این افزونه برای مرورگرهای Chrome، فایرفاکس، اوپرا Opera، سافاریsafari، قابل دسترس است. استفاده از آن کاملاً رایگان است و امکانات بسیار زیادی در اختیار شما قرار میدهد. بعد از نصب این افزونه علاوه بر نمایش رتبه سایت و نمایش میزان افت و ارتقاء رتبه سایت در بازدیدهای مختلف. در زیر هر سایت در صفحه نتایج جستجو گوگل به شما امکان مشاهده رتبه سایت در الکسا، مالکیت سایت، تعداد لینکهای سایت و... را نیز میدهد. با فعال شدن این ابزار در سمت چپ صفحه نتایج گوگل، پنلی اضافه میشود که امکانات مدیریتی زیادی به این ابزار اضافه میکند.
3- Seo SERP
این ابزار بسیار شبیه SERPTrends عمل میکند. بسیاری این دو ابزار را اشتباهاً به جای یکدیگر به کار میبرند. عملاً نمی توان تفاوت محسوسی بین این دو ابزار مشاهده کرد. بسته به سلیقه میتوانید از هر دوی این ابزارها استفاده کنید.
سایتهای ارائه دهنده ابزارهای تحت وب معمولاً امکانات خوبی برای آنالیز رتبه سایتها در اختیار شما قرار میدهند و برخی ترجیح می دهند از این ابزارها استفاده کنند.
1- DYNO MAPPER
ابزار بسیار محبوبی در رده ابزارهای غیر رایگان برای یافتن رتبه سایت در گوگل است. DYNO Mapper علاوه بر یافتن رتبه سایت در گوگل می تواند نقشه سایت نیز تولید کند. این ابزار از متا کلمات کلیدی برای یافتن کلمات کلیدی صفحات کمک میگیرد. این ابزار گزینههایی برای سفارشی کردن کلمات کلیدی بر اساس موتور جستجو و موقعیت جغرافیایی نیز در اختیارتان میگذارد. دلیل اینکه این ابزار را به عنوان اولین ابزار برای پیدا کردن رتبه سایت در گوگل معرفی میکنیم، توانایی آن در همآهنگی با گوگل آنالیتیکس و امکانات بی نظیر آن است. این ابزار به شما امکان مانیتور کردن سایت رقبا را نیز خواهد داد. شما میتوانید دریافت اطلاعات به صورت پیام یا همان notifications را نیز فعال کنید. در این صورت هر روز رتبه سایت به شما اطلاع داده خواهد شد. DYNO Mapper را میتوان به صورت ماهیانه یا سالیانه خریداری کرد. ارزانترین سرویس این ابزار 40 دلار در ماه برای 1000 کلمه کلیدی و بی نهایت دامنه برای رتبه بندی روزانه است.
2- SEO PROFILER
اگر قبلاً به دنبال ابزارهای سئو بودهاید قطعاً نام این ابزار را شندیده اید. از ویژگیهای بارز این ابزار سادگی استفاده و توان آن برای کار با گوگل آنالیتیکس است. دلیل اینکه این ابزار گزینه دوم در لیست ما است. امکانات جانبی کمتر آن نسبت به DYNO Mapper می باشد. SEO PROFILER امکان بررسی رقبا را نیز به شما میدهد. شما میتوانید کلماتی را که رقبا در آنها، رتبه بالایی در گوگل دارند را یافته و براساس آن برای بهینه سازی سایت خود تصمیم گیری کنید. این ابزار به شما برای یافتن کلمات کلیدی پر کاربرد نیز کمک خواهد کرد.
3- GADGET
این ابزار در اصل یک ابزار تحلیل کلمات کلیدی و تحلیل رقبا میباشد، اما میتوان از آن بعنوان یک ابزار برای پیدا کردن رتبه سایت در گوگل نیز استفاده کرد. اگر بدنبال یک ابزار چندکاره میگردید که به تواند رتبه سایت شما در گوگل را نیز گزارش گیری کند این ابزار بسیار مناسب خواهد بود.
سایت و اپلیکیشن جت سئو
این ابزار بصورت یک سایت و نرم افزار اندرویدی تولید شده و قابلیتهای فراوانی از جمله پیدا کردن رتبه سایت شما و رقبا و بررسی روزانه میزان پیشرفت رتبه سایت شما در گوگل، گزارش روزانه در نرم افزار و بصورت پیام و امکان ارسال گزارش به نرم افزار اکسل را دارد. نرم افزار جت سئو یک ابزار رایگان برای یافتن رتبه سایت در گوگل میباشد. از ابزارهای جانبی این نرم افزار میتوان به ابزار بررسی رتبه الکسا سایت اشاره کرد.
مقالات مرتبط
در این مقاله سریع ترین روشها برای پیداکردن رتبه سایت در گوگل را شرح داده ایم.
پاسخ کوتاه به این سوال خیر است. شما میتوانید به صورت دستی نیز رتبه سایت خود را بررسی کنید. اما ابزارهایی نیز وجود دارند که سرعت انجام این کار را افزایش خواهند داد. ما این ابزارها را به شما معرفی می کنیم.
سایت های ارائه دهنده ابزارهای تحت وب معمولاً امکانات خوبی برای آنالیز رتبه سایت ها در اختیار شما قرار می دهند و برخی ترجیح می دهند از این ابزارها استفاده کنند. در این مقاله این سایت ها معرفی شده اند.