
تغییر مسیر یا ریدایرکت ۳۰۱، تغییر دائمی مسیر از یک URL به یک URL دیگر است. تغییر مسیر ۳۰۱، بازدیدکنندگان سایت و موتورهای جستجو را به URL متفاوت از آنچه در نوار مرورگر خود تایپ کرده بودند، هدایت میکند. از این نوع تغییر مسیر به دلایل مختلفی استفاده میشود که در این مقاله به آنها اشاره میکنیم. عدم توجه به ریدایرکت صفحات به دلیل تغییر ساختار صفحات یا تغییر آدرس اصلی سایت، موجب وارد شدن ضربه به رتبه سئو سایت خواهد شد. نکات لازم برای استفاده از ریدایرکت ۳۰۱ و مزایای آن را در این مقاله بخوانید.
بگذارید این مقاله را با یک مثال جالب شروع کنیم. فرض کنید در عرض دو سال، پنج بار مکان زندگیتان را عوض کردهاید، خب قطعا اولین کاری که بعد از هر بار تغییر مکان باید انجام بدهید این است که آدرس صندوق پستیتان را هم عوض کنید تا نامهها و بستههای مهم را از دست ندهید. این موضوع درباره وبسایت هم صادق است. زمانی که آدرس سایت را تغییر میدهید، چیزهای ارزشمندی دارید که رها کردنش عاقلانه نیست، بنابراین بهتر است از تغییر مسیر URL استفاده کنید تا بازدیدکنندههای سایت قبلی را به آدرس جدید هدایت کنید.
از آنجایی که ریدایرکت 301 راهی است برای آن که authority دامنه سایت و رتبهبندی آن را در میان سایتهای دیگر حفظ کنید، از نظر سئو ارزش زیادی دارد. همانطور که میدانید، اعتبار صفحه و همچنین اعتبار دامنه در سئو، دو عامل بسیار مهم به حساب میآید. تغییر مسیر 301، با تغییر دائمی URL صفحه، بازدیدکنندگان و موتورهای جستجو را بدون نیاز به تایپ URL جدید به صفحه جدید منتقل میکند. ریدایرکت 301 ، URL های مختلف و مرتبط به یک صفحه از سایت را جمعآوری میکند و در نتیجه موتورهای جستجو برای رتبهدهی به آنها از یک عنوان استفاده میکنند.
دو لینک زیر را در نظر بگیرید:
blog.hubspot.com
http://blog.hubspot.com
روی هر کدام از لینکها که کلیک کنید، هنگام لود شدن صفحه، با آدرس blog.hubspot.com مواجه میشوید، چون این دو آدرس به blog.hubspot.com ریدایرکت ۳۰۱ شدهاند. صاحبان سایتها و وبمستران برای جلوگیری از ایجاد محتوا و URL تکراری، از این نوع انتقال مسیر سایت استفاده میکنند. بهاین ترتیب، آدرسی که رتبهبندی نهایی را دریافت میکند، آدرس نهایی است که در مرورگر خود مشاهده میکنید.
بیشتر بخوانید : الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل چیست و چگونه عمل می کند؟
1- ادغام کردن URL های مختلف ذیل یک آدرس تا اعتبار دامنه را افزایش دهند؛
2- برندسازی مجدد یا تغییر نام و آدرس سایت؛
3- هدایت ترافیک از یک URL به آدرس دیگری که متعلق به صاحب همان سایت است، اما بازدیدکنندگان کمتری دارد. گاهی اوقات صاحبان سایتها، دامنههایی مشابه با موضوع خود را میخرند تا ترافیک سایتشان را افزایش دهند.
برای انجام این کار دو راه وجود دارد:
1- یدایرکت ۳۰۱ در سرور با استفاده از فایل htaccess با ویرایش فایل htaccess میتوانید تغییر مسیر ۳۰۱ را به راحتی انجام بدهید. سرورهایی که از نرمافزار Apache استفاده میکنند، میتوانند به راحتی با این روش، به هدف خود برسند. البته مدیریت تنظیمات آن در درازمدت دشوار خواهد بود. برای این کار باید از FTP وارد سایت خود شوید، فایلها را ویرایش کنید و بعد روی سرور آپلود نمایید. این مراحل ریدایرکت سرور را به کاری دشوار تبدیل میکند.
2- ریدایرکت در صفحات سایت: از طریق وارد کردن کد در صفحه به صورت دستی و با کمک گرفتن از پلاگین ها انجام میشود.
1. تغییر آدرس یا تغییر ساختار صفحات سایت؛
2. تغییر URL سایت به آدرس دیگر؛
3. انتقال صفحات قدیمی به صفحات جدید؛
4. افزودن یا حذف SSL
1- تفاوت قائل نشدن بین http://www و //:http : این کار موجب افت رتبه سئو سایتتان میشود. برای آنکه گوگل محتوای این دو لینک را کپی شده تلقی نکند، باید از تغییر مسیر 301 استفاده کنید؛
2- بدون انجام تغییر مسیر ۳۰۱، محتوای سایت خود را به دامنه جدید منتقل نکنید چون کراولرهای گوگل خیلی زود محتوا را کپی و تکراری تشخیص میدهند و سایتتان را جریمه خواهند کرد.
3- لینکهای قدیمی سایت را حتما حتما ریدایرکت کنید. برخی صاحبان سایتها لینکهای قدیمی را در سایت خود قرار میدهند و می گویند که آدرس جدید به این سایت منتقل شده است. این کار اشتباه است و موجب افزایش رتبه سئو سایت شما نخواهد شد.
4- استفاده از ریدایرکت ۳۰۲ به جای ریدایرکت ۳۰۱: تغییر مسیر ۳۰۲ به معنی انتقال موقت است و اعتبار صفحه انتقال یافته حفظ میشود و تنها محتوا و URL دچار تغییر میشود. ریدایرکت ۳۰۲ در موتورهای جستجو ثبت نمیشود و برای سئو سایت شما مفید نخواهد بود.
بیشتر بخوانید : اصول سئو چیست | یادگیری اصول SEO
جمعبندی: ریدایرکت 301 چیست و چه تاثیری در سئو دارد؟
با توجه به آنچه درباره ریدایرکت ۳۰۱ آموختیم، این کار برای حفظ رتبه سئو سایت ضروری است. در صورتی که موتور جستجوگر گوگل یک محتوای مشخص را با URLهای مختلفی مشاهده کند، آن را کپی شده تلقی کرده و شما را پنالتی میکند. برای جلوگیری از بروز این مشکل، باید از تغییر مسیر ۳۰۱ استفاده کنید. تغییر مسیر صفحات سایت به دلایل گوناگون صورت میگیرد که یکی از شایعترین آنها، تغییر دامنه سایت است. همچنین برندسازی مجدد و انتقال ترافیک سایت به URL دیگر، از موارد مهمی است که ریدایرکت در آن ضروری است.
مقالات مرتبط :