گوگل ترندز چیست؟ آموزش کار با ابزار Google Trends

گوگل ترندز (Google Trends) چیست؟

گوگل ترندز یکی از ابزارهای گوگل است که در سال های 2006 تا 2007 به بازار جهانی عرضه شد. Trend به معنای روند است و میتوان گفت گوگل از این واژه به درستی استفاده کرده زیرا گوگل ترندز ابزاری برای نمایش روند جستجوی واژه های مختلف در موتور جستجوی گوگل می باشد. در گذشته گوگل ابزار دیگری به نام Google Insight داشت که برای تحقیق در زمینه کلمات کلیدی به کار برده می شود و به مرور زمان ابزار گوگل اینسایت نیز با گوگل ترندز اقدام شد.

انتخاب کلمات کلیدی و بسیاری از جزئیاتی که مدیران سایت با آن مواجه هستند را میتوان با گوگل ترندز مشخص کرد. برای استفاده از این ابزار قدرتمند نیاز به صرف هزینه های زیاد ندارید چرا که گوگل ترندز به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار دارد. اگر شما مدیر سایت هستید و تا کنون از این ابزار استفاده نکردید پیشنهاد میکنیم یکبار استفاده از گوگل ترندز را امتحان کنید.

در ادامه به توضیح برخی از قسمت های این ابزار قدرتمند خواهیم پرداخت.

آموزش استفاده از گوگل ترندز (Google Trends)

برای استفاده از گوگل ترندز وارد سایت www.google.com/trends شوید، در قسمت جستجو کلمه یا عبارت مورد نظر را بنویسید. به عنوان مثال مودم همراه اول را تایپ میکنیم.

در این صفحه آیکن هایی وجود دارد که هر کدام مربوط به موضوعات مختلفی میشود .

Windows: به معنی انتخاب محل جستجو می باشد.

Past 5 years: به معنی بازه زمانی جستجو است.

All categories: به معنی دسته بندی موضوعی عبارت می باشد.

Web Search: به معنی نوع جستجو می باشد. یعنی جستجوی شما از دسته های مختلفی مانند وب سایت، تصویر، خبر و یا ویدئو است.

با توجه به آیکن های بالا، تنظیمات موردنظر خود را انجام دهید. خواهید دید که نمودار زیر براساس تنظیمات اعمال شده تغییر می کند. این نمودار بر اساس زمان و رتبه نشان داده می شود و طبیعتا به صورت صعودی و نزولی است زیرا در بازه های زمانی مختلف تعداد جستجوی عبارت موردنظر متفاوت خواهد بود.

روند تغییرات جستجوی کاربران - گوگل ترندز

این نکته را به خاطر داشته باشید که آمارها و ارقام نمایش داده شده توسط گوگل ترندز کاملا نسبی است.

Related queries: 

در قسمت Related queries موضوعات و میزان جستجوی کلماتی که با کلمه موردنظر شما در ارتباط هستند و توسط کاربران گوگل جستجو شدند را نمایش میدهد. حداکثر پیشنهادات گوگل ترندز در ای بخش 25 می باشد.

از دیگر مزیت های Related queries این است که میزان علاقمندی و مطالب مورد جستجو توسط افراد و بازه های زمانی که درباره آن موضوع جستجو کرده اند را مشخص میکند. شما به عنوان مدیرسایت میتوانید در بازه زمانی مشخص، سطح تمایل افراد به موضوع سایت خود را بررسی کنید و در زمان مناسب با استفاده از کلمات کلیدی جذاب، بازدیدکنندگان بیشتری را به سمت سایتتان هدایت کنید.

Breakout و Rising و Top:

یکی دیگر از مشخصه های Related queries وجود دو گزینه Rising و Top است. Rising مشخصه کوئری هایی است که  روند رو به رشد دارند. در این نوع بازدید فقط درصد رشد محبوبیت کلمه نشان داده می شود. و Top مشخصه محبوبیت کوئری ها با توجه به ترتیب جستجو است. در دسته بندی Top میزان محبوبیت بین 0 تا 100 مشخص میشود.

گاها ممکن است با عبارتی به اسم Breakout روبه رو شوید. این عبارت برای کوئری های خاص که میزان محبوبیت کلمه بیش از 5000% رشد داشته استفاده می شود.

کلمات کلیدی مشابه - Google Trends

Interest by region:

در قسمت Interest by region مناطق جغرافیایی نمایش داده میشود که کلمه شما در آن جستجو میشود.

نکته : هرچه رنگ های نمایش داده شده در نقشه پررنگ تر باشد میزان بازدید در آن بیشتر است.

نکته بسیار مهمی که باید به آن اشاره کرد این است، کلمه ای که شما در گوگل جستجو میکنید ممکن است فقط مختص به ایران نباشد و در کشورهای دیگر هم جستجو شود و بازه عددی آن تغییر کند. بنابراین اگر میخواهید از ابزارهای دیگری غیر از گوگل ترندز استفاده کنید که بازه جستجو کلمه را درست تر بررسی کنید حتما به این نکته توجه کنید چرا که ممکن است بازه ای متفاوت از دیگر ابزارها به دست آورید.

مودم همراه اول - روند جستجو در گوگل

از دیگر امکاناتی که گوگل ترندز در اختیار کاربران قرار می دهد این است که میتوانید دو کلمه یا عبارت را با هم مقایسه کنید. برای این کار در قسمت Compare کلمه دوم را وارد کنید. تمامی مراحلی که در قسمت قبل وجود داشت را میتوانید برای این قسمت نیز به کار ببرید.

Compare:

 در قسمت Compare نموداری وجود دارد که مقایسه دو کلمه را به شما نمایش می دهد. میتوانید با توجه به بازه های زمانی و تعداد جستجوی کلمات تصمیم گیری کنید که روی کدام کلمات سرمایه گذاری کنید.

مقایسه کلمات کلیدی مختلف در Google Trends

در گوگل ترندز میتوانید حداکثر تا 5 کلمه را به صورت همزمان با هم مقایسه کنید.

در مثال زیر مشاهده میکنید که آمار بازدید در 12 ماه گذشته برای مودم های همراه اول در اصفهان 92 و در تهران 100 و مودم های ایرانسل در خوزستان 100 و در تهران 70 بود. باتوجه به این آمارها میتوانید کلمات کلیدی مرتبط با سایت خود را انتخاب کنید و روی شهرهای مختلف هدف گذاری کنید تا بازدید سایت خود را به بالاترین سطح ممکن برسانید.

نمایش تعداد جستجو در مکان های مختلف ایران در ابزار گوگل ترندز

Subregion:

با کلیک بر روی Subregion میتوانید گزینه City را انتخاب کنید تا شهرهایی که در آن کلمه موردنظر شما جستجو شده است نمایش داده شود. در این مثال اگر نمایش نقشه بر اساس شهر باشد مودم همراه اول در تهران 99 و در اصفهان 100 و مودم ایرانسل در تهران 69 و در اهواز 100 بازدید دارد.

روند افزایش جستجوی کلمات


بیشتر بخوانید: تحقیق کلمات کلیدی چیست


 نتیجه گیری : گوگل ترندز چیست

استفاده از ابزار گوگل ترندز کمک بسیار زیادی به مدیران سایت ها و کارشناسان سئو خواهد کرد زیرا با استفاده از این ابزار می توانید کلمات کلیدی مناسب و میزان جستجوی هر کلمه در مناطق مختلف جغرافیایی را بدست آورید. تولید محتوای مناسب و دست اول بدون هیچ گونه کپی برداری از عواملی است که سایت شما را برای موتورهای جستجو بهینه و برای کاربر جذاب می کند. بنابراین با استفاده از گوگل ترندز میتوانید تحلیل های مناسبی برای سایت خود انجام دهید تا تعداد بازدیدکنندگان سایت خود را افزایش دهید. گوگل بیان می کند آماری که از گوگل ترندز مشخص میشود آماری غیرمطلق و نرمال سازی شده است بنابراین میتوانید از گوگل ترندز برای میزان رشد و افت کلمات کلیدی استفاده کنید ولی برای تشخیص رقابت کلمات کلیدی یا تخمین دقیق میزان ترافیک روی سایت، ابزار مناسبی نیست.

سوالات خود را با ما در میان بگذارید، تیم وب 24 پاسخگوی سوالات شما در زمینه Google Trends خواهند بود.

همچنین بخوانید
موارد استفاده از تگ head چیست؟ تگ ها و زیر تگ هایی که بین تگ head قرار می گیرند و نحوه ی استفاده از آن را در این مطلب از سایت وب 24 مطالعه کنید.
در این مقاله از سایت وب24 شما را با تعریف بریف محتوا و نحوه نوشتن بریف محتوا آشنا خواهیم کرد.
در این مقاله از سایت وب24 شما را با مفهوم چرخه عمر محتوا و اهمیت آن در استراتژی محتوا آشنا خواهیم کرد.
آیا لحن در تولید محتوای یک مقاله تاثیر دارد؟ اهمیت و تاثیر انواع لحن محتوا را در این مطلب از وب 24 بخوانید.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
امتیاز:
captcha